Studio MIK Doodle
Studio MIK Doodle
Studio MIK illustrator Nijmegen
Studio MIK illustrator Nijmegen
Jammer, uw browser ondersteunt deze functie niet.
mobile version

 

StudioMIK is een illustratief ontwerp bureau. 

Hier kun je terecht met al je mogelijke ideeën voor een illustratie! Vanuit de studio gaat MIK op zoek naar de meest geschikte illustratiestijl voor jouw doelgroep. Zo weet je zeker dat jouw verhaal je doel bereikt! Ook LIVE is MIK op diverse manieren inzetbaar. Digitaal, analoog, bandje erbij?

Nieuwsgierig? Mail gerust!

MIK

 

 

StudioMIK is het beste
bereikbaar via e-mail.

Bezoek adres:
Honig Complex 
Smeltkroes Unit 51
te Nijmegen

  • KVK Nr. 12054207
okt 13, 2020

FRIETEN nieuws! Want vanaf vandaag zit, de bij u allen welbekende Zaanse Mayo, in een nieuwe verpakking! En de eerste visuals werden geleverd door StudioMIK. Weer eens wat anders dan een praatplaat, strip of illustratie dacht ik zo. Na een maandenlang proces van finetunen liggen de nieuwe knijptubes dan ook nu in de winkel! Met dank aan Ron Tielen Product Experience! Vanavond: FRIETEN MET MAYONAISE!

aug 27, 2020

De vakantie zit er op. Tijd om weer aan de slag te gaan! 15 jaar geleden begon StudioMIK aan zijn avontuur. En inmiddels zijn er een hoop dromen uitgekomen. Een eigen wenskaarten-serie, een karakter op het Floriade-pretpark en sinds kort is er zelfs de inter-actieve strip, waar ik al jaren van droom, online gekomen. Het snelle doodlen in dagboekjes heet tegenwoordig LIVE tekenen. En dat is booming! Genoeg afwisseling dus. Maar als striptekenaar blijf je dromen natuurlijk. Hoe tof zou het zijn om een interactieve strip op NETFLIX te krijgen? Hoe gaaf zou het zijn om mensen te kunnen opleiden als illustrator? Workshops te geven! Live te tekenen op nog wildere plekken? Een cruiseship! Samen met ons bandje The Square Keys op festivals te staan. StudioMIK is divers en gaat graag nieuwe uitdagingen aan. Heel benieuwd waar jij aan zit te denken! Mail me!

jun 11, 2020
StudioMIK is de Corona -crisis gelukkig goed doorgekomen. LIVE teken opdrachten vielen uiteraard weg, maar gelukkig wisten opdrachtgevers de weg naar StudioMIK voor illustraties nog te vinden. Dank! Zo ook Gemeente Beuningen, die voor alle kinderen die weer naar school mochten, een kleurplaat liet maken. Dispack, die ondanks alle onzekerheden gewoon nieuwe producten en visuals op de markt bracht. K2 die met praatplaten bleef werken om de zorg te verbeteren. En het Radboud, die desondanks de hectiek een Radbode magazine wist te publiceren. Met artikelen waaruit bleek, dat er naast een hoop ellende, ook een hoop mooie stappen zijn gezet in de zorg. En dat, geeft de burger moed.

mrt 27, 2020
Tijdens deze vreemde tijden, waarin het lijkt alsof we in een slechte B-film zijn gestapt, blijft MIK graag positief. Naast de vele slecht-nieuws berichten, zie ik ook een hoop mooie nieuwe initiatieven ontstaan. Samenwerking en creativiteit vieren hoogtij! StudioMIK wil dit steunen! Dus! Heb je een goed-doel-project dat wel een snel plaatje kan gebruiken? MIK wil het graag opleuken voor je met een snelle doodle! Informeer eens naar de mogelijkheden. Voor ander complexer illustratiewerk is StudioMIK uiteraard ook nog steeds beschikbaar. Juist nu. Stay safe. Stay home. Maar blijf in contact! ;)

dec 6, 2019
Zorg instelling Thebe in Brabant vroeg zich af hoe de zorg er over 100 jaar uit zou zien... Dus gingen ze aan de slag en kwamen ze met een hele lijst aan ideeen. MIK verZORGde de praatplaten en werkte ze uit in 4 grote A2 tekeningen. Te zien op de einde jaarsvergadering!

nov 12, 2019
Afgelopen maand kwamen de eerste samples terug van de drukker. Twee sound-boekjes met een kort grappig verhaaltje aangevuld met unieke windjes. En ik ben er zeer happy mee! Farts Are Everywhere & Who Just Farted? zijn volgend jaar te ruiken in de betere boekhandel!

okt 7, 2019
Op de Smeltkroes in Nijmegen gebeurde het! Vormgever Mathijs BRUL zocht nog naar illustraties voor in het Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Magazine. Studio BRUL brulde en vond StudioMIK! Een illustratie voor bij het artikel over het jarenplan, strategie en rots in de branding zijn was geboren. Door het korte lijntje was er zelfs plek om de vormgeving aan te laten sluiten op de pagina lay-out.

okt 7, 2019

Voor uitgeverij Delubas dook MIK in de wereld van de schoolboeken. Van de hoogste bergen tot de droogste gebieden in de wereld. Waar staan ze en waar zijn ze? Leer het binnenkort in de BLITS werk- en doeboeken.

mei 15, 2019
DrawUp.nl is een collectief bestaande uit ervaren striptekenaars. Striptekenaars die bekend zijn met het vertellen van verhalen. Ideeën hebben over compositie. Figuren en lichaamstaal kunnen inzetten om jouw verhaal te vertellen. Via DrawUp mocht ik afgelopen week dan ook weer op pad! Dit keer naar Panningen, om aldaar de 'Reis van de Leerling' op te tekenen voor zorginstelling Proteion. Niet alleen een leuke ervaring, maar ook nog eens een gezellige middag! Ook interesse? Mail gerust!

proteinon live tekening studio mik reis van de leerling
mrt 28, 2019
Zaterdag 30 maart kwam het TV-programma Het Klokhuis naar de Nijmeegse Smeltkroes! Ze snuffelde overal rond en liepen binnen bij de workshop van StudioMIK! Hoe gaat een illustrator aan het werk? Hoe teken je een stripfiguur? Wat kun je eigenlijk allemaal met tekenwerk? MIK beantwoorde alle vragen die Janouk Kelderman van Het Klokhuis kon bedenken!

klokhuis onderneemt StudioMIK smeltkroes
feb 5, 2019

Niemand houdt van spoed. Maar soms komen dingen zo uit. Dan is heldere communicatie en een kort lijntje wel zo fijn! Laatst was er zo’n krappe deadline. Maar blijkbaar stonden de planeten gunstig! Een praatplaatje binnen één dag! Van idee, schets, inkt en print tot aflevering aan de deur in Nijmegen zelf. StudioMIK houdt wel van een uitdaging! Jullie ook?

okt 9, 2018
Afgelopen dinsdag 2 oktober, speelde MINDMIX in theater Cultura te Ede. Een improvisatie stuk over gelijke kansen op de werkvloer. Maar wat zijn dat eigenlijk, gelijke kansen? Zien we die zelf nog wel? En hoe zijn deze cultureel bepaald? Een gewichtig thema over discriminatie dus. MIK was aanwezig en maakte er een LIVE verslag van. 

sep 9, 2018
Alweer 5 jaar samen. Een hoop gebeurd. Een hoop beleeft. Tijd om er een boekie van te maken! Samen met MIK verrasste Nienke, Siem met een DrawMyDay boekie vol vergeten herinneringen en mooie momenten! Voor altijd opgeslagen in een klein boekje.

mrt 30, 2018

Een getekend verslag. Visuele notulen. LIVE cartoons. Noem het zoals je wilt. Feit is dat een speciale dag vastleggen door middel van een tekening des te beter te herinneren valt! Leuk om later nog even mee te brainstormen of om herinneringen mee op te halen. EN! Leuk om mee te maken! Sinds dit jaar is MIK lid van DRAW UP! HET Nederlands Tekenaars collectief voor LIVE events. Opgericht door tekenaars in hart en nieren! Interesse? www.drawup.nl

DRAW UP Maikel Verkoelen MIK studiomik
jan 9, 2018

Duur? Ingewikkeld? En veel werk? Niet dankzij de nieuwste digitale technieken bij StudioMIK. En in een samenwerking met MAREEF film, maken we jouw verhaal hartstikke duidelijk! De heldere tekenstijl van MIK, een sterke verhaalstructuur en een flinke dosis humor! MAREEF edit het allemaal aan elkaar. LIVE beelden erbij? Geen probleem! Kijk voor meer informatie op www.mareef-film.nl Of bekijk een van onze samenwerkingen hier!

StudioMIK - MAREEF - TALIS energiedak
okt 3, 2017

Naast het maken van karakters voor Restaria, DAR Nijmegen en diverse iOS Apps is het ook leuk om af en toe buiten de deur te tekenen! En dat doet MIK met The Square Keys, DE boogieblues band uit Nijmegen. Al tekenend op viltjes vangt MIK de avond. Heb jij er al een? Nee? Kom dan rap eens kijken! En neem de nieuwe LP mee! 


mei 23, 2017
Vorig jaar bestond de Nijmeegse Vierdaagse 100 jaar! En daar hoort natuurlijk een heus Nijmeegs dropje bij dacht men bij 'Ieder z'n vak!' Een jaar later zijn de Nimweegse Nuilertjes nog steeds een groot succes. Reden genoeg om ze ook in een groter blik aan te bieden! MIK deed de vormgeving en illustreerde de Nimweegse Nuilert. Verkrijgbaar bij Ieder z'n vak in de winkel! 

Nuilerblik
mrt 13, 2017
MIK's eerste inter-actieve kinderboekje staat nu ook ONLINE! Een klein verhaaltje over Eefje en wat ze later worden wil. Tijdens het lezen kun je Eefje aankleden, haar boterham beleggen, dierenarts spelen, racen, met blokken spelen en nog veel meer! 22 pagina's lees- en speelplezier op EVEN BIJ EEFJE.nl!

dec 15, 2016

LEJO en MIK gaan aan de strip! U kent LEJO wel, het altijd enthousiaste handpoppetje met de 2 oogjes. Bekend van Sesamstraat en de vele theater optredens wereldwijd. Benieuwd welke strip-avonturen ze gaan beleven? LIKE dan StudioMIK of LEJO op Facebook! Oh, en vergeet niet de kleurplaat alvast te downloaden op LEJO.nl 


okt 3, 2016

Tari, Pleun en Janneke gingen 3 weken naar de Filipijnen! Dat leverde uiteraard een hoop avonturen op! Na een avond gezellig bijkletsen maakte MIK er het volgende boekie van! Nieuwsgierig? Lees dan al hun avonturen op DRAW MY DAY! 

CV-2019.jpg
Lisa-Schoolsituaties-praatplaten-kantine.jpg
IJsprofessor-compo-all-website.jpg
INDRA-StudioMik-website-autootje.jpg
Workshop-school-klaslokaal.png
WORKSHOP-VIVIKA.jpg
Square-keys-sounds.png
Sjoerd-LBV-voetbalmakelaar-willemhanegem-belt.jpg
Sjoerd-LBV-voetbalmakelaar-spelers-veld.png
Imagegroup-beren.jpg
Imagegroup-konijn-scheet.png
dweilen-met-de-kraan-open-mark-stoetzer.jpg
ClownHowie.jpg
Delubas-badger-honeybird.jpg
Delubas-honeybird.jpg
Delubas-apenrots.jpg
MIK 21x21vijftigmuis.jpg
Pocketsize Mentos Mint-Drop SITE.jpg
Bubbles.jpg
Yagua.jpg
REDLabel-Reuma-KIDScloseup.jpg
Roderick-reuma-tuin.jpg
Roderick-reuma-keuken.jpg
scapanavy.jpg
Kids.jpg
UFO-newyork.jpg
KNZB-zwemmers.jpg
UFO-huis.jpg
scapanavy-2.jpg
vitalon-koe.jpg
MIK-missedyou.jpg
FFFa cover.jpg
2 - Kijkbijbel blauw berg.jpg
Martijn-flat.jpg
MIK 21x21 - 0103.jpg
Zorg-centrum-3hoog.jpg
Greenbarn-karakter.jpg
Welland-stomazorgillustraties.jpg
Eefje-cover-liggend.jpg
Eefje-beesten-dierenarts.jpg
Tas-inMarkt.png
lejo.png
Maes-kleurplaat.png
visual-container-toilet.jpg
Joosten-MILK-koeien.png
Jaap-Kleinstapel-sport.png
Nuiler-blik.jpg
Fry-burgers.png
Fry-ladder.png
Maroeska-schema-2.jpg
MijnBuurtje.png
WP-Wolf.png
Kaaij-advocaten-logo.png
DAR-karakters.png
D&B-vrij.png
D&B-negeren.png
KIDkraft-markt.png
KIDkraft-caravan.png
KIDkraft-museum.png
Proteion-13mei-Panningen-Maikel-skewed.jpg
Proteion-13mei-Panningen-Maikel-voeten.jpg
Proteion-13mei-Panningen-Maikel-tafel.jpg
MindMix-zwakkepunten.jpg
SK-viltje-2.jpg
Imagegroup-olifant-muis.png
Sk-lp-monkeyman.jpg
SK-viltje-3.jpg
Sk-lp-linedudes.jpg
Thebe-100jaar-overzicht-2.jpg
Joep-LocalGames-schoolkarakters.jpg
DrawMyDay-boekie-martijn-website.png
MindMix-lekkerweertje.jpg
MindMix-gelijk.jpg