Studio MIK Doodle
Studio MIK Doodle
Studio MIK illustrator Nijmegen
Studio MIK illustrator Nijmegen
Jammer, uw browser ondersteunt deze functie niet.
Mobile Version - Refresh For Portfolio

StudioMIK is een illustratief ontwerp bureau.

Hier kun je terecht met al je mogelijke ideeën voor een illustratie! Vanuit de studio gaat MIK op zoek naar de meest geschikte illustratiestijl voor jouw doelgroep. Zo weet je zeker dat jouw verhaal je doel bereikt!

MIKBook is LIVE!
Muziek. Geluid. Gameplay en strips! Meer weten? Kijk dan eens op 
MIKBook.nl

Voor al je illustratie vragen mail je MIK!

StudioMIK is het beste
bereikbaar via e-mail of WhatsApp

Bezoek adres:
Arsenaalgas 8
6511 PE Nijmegen

  • KVK Nr. 12054207
mei 9, 2023
Strips, gecombineerd met muziek, geluidseffecten en gameplay! Dat is wat ik wilde bereiken met interactieve strips. Na een kleine sabbatical waarin MIK werkte aan zijn digitale droom is er nu een hub voor al zijn interactieve projecten; www.mikbook.nl De plek waar je strips op een nieuwe manier kunt beleven. Niet alleen een nieuw podium voor MIK zelf, maar ook zeker voor elke striptekenaar die geinsteresseerd is in een samenwerking! Pak je tablet en duik in de wereld van o.a. Saving Maggie, de Foomps, Even bij Eefje en Reizen op Saldo. 

apr 30, 2023
Eindelijk is het zover! De studioruimte op de nieuwe NYMA is gereed om te worden aangekleed! Komende weken gaan we dan ook verven, klussen, een vlonder bouwen, behangen en heel StudioMIK verhuizen. Na 1,5 jaar in het Arsenaalgas midden in het centrum te hebben gezeten, is het zover! Tijd om de nieuwe cultuurplek van Nijmegen leven in te gaan blazen! Het gaat een mooie zomer worden! Maar eerst nog even een voorstrijkje op de muren. MIK kan wat minder bereikbaar zijn...

mrt 20, 2023
Je bedrijf in de spotlight zetten met een heus kinderboek? MIK kan naast de illustraties ook de vormgeving en opmaak voor je regelen. Informeer eens naar de mogelijkheden! MIK doet graag een bakje koffie met je.

Vorig jaar werd het allereerste exemplaar van kinderboek ‘Ilse en de schoon-o-meter’ in ontvangst genomen. Het voorleesboek voor de onderbouw is een vrolijk verhaal over handen wassen. CSU Branchemanager Onderwijs Marjolein Dreef-Poort maakte van de gelegenheid gebruik het verhaal voor te lezen aan de leerlingen.

“Goede handhygiëne is ontzettend belangrijk om verspreiding van virussen en bacteriën te voorkomen. Met dit verhaal willen we graag het handen wassen leuker én makkelijker maken” aldus Marjolein.

Commercieel Directeur CSU Diane van Dijk: “Al langer was de wens om een kinderboek te maken over zo’n belangrijk thema. Een mooie mijlpaal!” Samen met Marjolijn Hovius (tekst), Maikel Verkoelen (illustraties & vormgeving) en Marjolein Dreef-Poort ontwikkelde zij het boek en werd het verhaal bedacht, geschreven, geïllustreerd en gedrukt.

jun 21, 2022

De nieuwe geluidenboekjes zijn uit lieve mensen! Wie Snurkt Daar Zo? & Ik Ga Je Kietelen! Twee korte verhaaltjes op rijm, begeleid met toepasselijke SNURK en LACH geluiden. Een leuk kado boekje voor de allerkleinste! Nu overal online verkrijgbaar!

mei 16, 2022
Onder de naam Vers geVerfde Versjes stonden we afgelopen zondag op de creatiefste markt van Nijmegen; de NYMA Makersmarkt. We? Jazeker! Yildiz Gies als verse versjes maker & MIK als verse verver van versjes in beeld! Op basis van jullie wensen konden we de mooiste verhalen omzetten in een mooi, opgetekend en uitgeprint vers voor zoveel dierbare mensen. Mooi om te mogen doen, super leuk om te krijgen!

mrt 19, 2022

Depressie. Gender. Drugs. Volgens jongeren mag er veel meer over taboes gesproken worden. Ook aan de keukentafel. En dat kan nu! Al dobbelend met het bordspel Leven Seks Drugs! Afgelopen jaar hebben we samen met jongeren en Pluck Experience, dan ook met veel liefde aan dit bordspel gewerkt. Leven Seks Drugs!

De Crowdfunding is 100% funded! Meer info op: www.levenseksdrugs.nl

feb 9, 2022

De Honig gaat plat. De Smeltkroes verdwijnt. En StudioMIK is overgevlogen naar een tijdelijk nestje. Het Arsenaalgas! Midden in het centrum van Nijmegen. Ter hoogte van bioscoop LUX vindt je de parkeergarage, fietsenstalling. Rechts daarvan een deurtje met links een bel. Mocht MIK aanwezig zijn dan ontvangt hij je graag op de 3e verdieping. Prachtig uitzicht vanuit zijn nieuwe tijdelijke nest. Over een jaartje of wat, door naar DE nieuwe cultuur plek; NYMA. Stay tuned!

okt 1, 2021
Afgelopen donderdag voor het eerst weer eens LIVE mogen tekenen! En direct een leuke! DrawUp.nl kwam met de volgende opdracht; cartoons maken op afscheidsreceptie van Wethouder Miriam in Breda. Niet op losse vellen, maar in een mooi boekje zodat we op het eind van de dag een mooi kado konden presenteren. Super geregeld, super eerste keer weer! Mede dankzij een surprise optreden van Kiki Schippers! Meer van dit please! :)

jan 23, 2021

Naast maandelijkse illustraties in het Radboud UMC Magazine, staat MIK vanaf dit jaar ook elke week in dagblad De Limbuger. Een cartoon met niet alleen een komische noot, maar ook een serieuze boodschap.  Waterklaar.nl zet zich in, om heel Limburg bewust te maken om beter om te gaan met water. Water in de tuin. Water in het riool. Water in het algemeen. Want laten we eerlijk wezen mensen, er moet nog een hoop gebeuren voor dat we de toekomstige klimaatverandering de baas zijn. 

jan 3, 2021
De beste oliebollen to you! We beginnen het jaar goed met een illustratie voor Parkstad Inspecties. Een grote plaat t.b.v. een puzzel voor in de kerstpakketten van alle medewerkers. Dream come true om een keer een Jan van Haasteren-achtige puzzel te mogen maken. I.s.m. Ask for Graphics. Making of filmpie hier!

okt 13, 2020

FRIETEN nieuws! Want vanaf vandaag zit, de bij u allen welbekende Zaanse Mayo, in een nieuwe verpakking! En de eerste visuals werden geleverd door StudioMIK. Weer eens wat anders dan een praatplaat, strip of illustratie dacht ik zo. Na een maandenlang proces van finetunen liggen de nieuwe knijptubes dan ook nu in de winkel! Met dank aan Ron Tielen Product Experience! Vanavond: FRIETEN MET MAYONAISE!

mrt 28, 2019
Zaterdag 30 maart kwam het TV-programma Het Klokhuis naar de Nijmeegse Smeltkroes! Ze snuffelde overal rond en liepen binnen bij de workshop van StudioMIK! Hoe gaat een illustrator aan het werk? Hoe teken je een stripfiguur? Wat kun je eigenlijk allemaal met tekenwerk? MIK beantwoorde alle vragen die Janouk Kelderman van Het Klokhuis kon bedenken!

klokhuis onderneemt StudioMIK smeltkroes
mrt 30, 2018

Een getekend verslag. Visuele notulen. LIVE cartoons. Noem het zoals je wilt. Feit is dat een speciale dag vastleggen door middel van een tekening des te beter te herinneren valt! Leuk om later nog even mee te brainstormen of om herinneringen mee op te halen. EN! Leuk om mee te maken! Sinds dit jaar is MIK lid van DRAW UP! HET Nederlands Tekenaars collectief voor LIVE events. Opgericht door tekenaars in hart en nieren! Interesse? www.drawup.nl

DRAW UP Maikel Verkoelen MIK studiomik
jan 9, 2018

Duur? Ingewikkeld? En veel werk? Niet dankzij de nieuwste digitale technieken bij StudioMIK. En in een samenwerking met MAREEF film, maken we jouw verhaal hartstikke duidelijk! De heldere tekenstijl van MIK, een sterke verhaalstructuur en een flinke dosis humor! MAREEF edit het allemaal aan elkaar. LIVE beelden erbij? Geen probleem! Kijk voor meer informatie op www.mareef-film.nl Of bekijk een van onze samenwerkingen hier!

StudioMIK - MAREEF - TALIS energiedak
okt 3, 2017

Naast het maken van karakters voor Restaria, DAR Nijmegen en diverse iOS Apps is het ook leuk om af en toe buiten de deur te tekenen! En dat doet MIK met The Square Keys, DE boogieblues band uit Nijmegen. Al tekenend op viltjes vangt MIK de avond. Heb jij er al een? Nee? Kom dan rap eens kijken! En neem de nieuwe LP mee! 


mei 23, 2017
Vorig jaar bestond de Nijmeegse Vierdaagse 100 jaar! En daar hoort natuurlijk een heus Nijmeegs dropje bij dacht men bij 'Ieder z'n vak!' Een jaar later zijn de Nimweegse Nuilertjes nog steeds een groot succes. Reden genoeg om ze ook in een groter blik aan te bieden! MIK deed de vormgeving en illustreerde de Nimweegse Nuilert. Verkrijgbaar bij Ieder z'n vak in de winkel! 

Nuilerblik
mrt 13, 2017
MIK's eerste inter-actieve kinderboekje staat nu ook ONLINE! Een klein verhaaltje over Eefje en wat ze later worden wil. Tijdens het lezen kun je Eefje aankleden, haar boterham beleggen, dierenarts spelen, racen, met blokken spelen en nog veel meer! 22 pagina's lees- en speelplezier op EVEN BIJ EEFJE.nl!

dec 15, 2016

LEJO en MIK gaan aan de strip! U kent LEJO wel, het altijd enthousiaste handpoppetje met de 2 oogjes. Bekend van Sesamstraat en de vele theater optredens wereldwijd. Benieuwd welke strip-avonturen ze gaan beleven? LIKE dan StudioMIK of LEJO op Facebook! Oh, en vergeet niet de kleurplaat alvast te downloaden op LEJO.nl 


CV-2019.jpg
Vitacress-bankje-roos-marijn.jpg
LSD-bordspel-doos-presentatie-foto.jpg
LSD-sexting.jpg
LSD-tattoo-politie.jpg
LSD-overdosis.jpg
Talis-huis-plaat.jpg
Parkstad-puzzel-luc-janssen.jpg
Parkstad-wenskaart-luc-janssen.jpg
MindMix-Linn-dansen.jpg
MindMix-Linn-schelden.jpg
MindMix-Linn-app.jpg
Fry-ladder.png
Fry-burgers.png
Waterklaar-tegels-eruit-groen-erin-keuken.jpg
Lisa-Schoolsituaties-praatplaten-kantine.jpg
Lukida-ict-lerares.jpg
IJsprofessor-compo-all-website.jpg
INDRA-StudioMik-website-autootje.jpg
Square-keys-sounds.png
ClownHowie.jpg
MIK 21x21vijftigmuis.jpg
Pocketsize Mentos Mint-Drop SITE.jpg
Bubbles.jpg
Yagua.jpg
REDLabel-Reuma-KIDScloseup.jpg
Roderick-reuma-tuin.jpg
Roderick-reuma-keuken.jpg
scapanavy.jpg
Kids.jpg
UFO-newyork.jpg
KNZB-zwemmers.jpg
UFO-huis.jpg
scapanavy-2.jpg
vitalon-koe.jpg
MIK-missedyou.jpg
FFFa cover.jpg
2 - Kijkbijbel blauw berg.jpg
MIK 21x21 - 0103.jpg
Greenbarn-karakter.jpg
Welland-stomazorgillustraties.jpg
Eefje-cover-liggend.jpg
Eefje-beesten-dierenarts.jpg
lejo.png
Maes-kleurplaat.png
visual-container-toilet.jpg
Joosten-MILK-koeien.png
Jaap-Kleinstapel-sport.png
Nuiler-blik.jpg
Maroeska-schema-2.jpg
MijnBuurtje.png
Kaaij-advocaten-logo.png
DAR-karakters.png
D&B-vrij.png
D&B-negeren.png
KIDkraft-markt.png
KIDkraft-caravan.png
KIDkraft-museum.png
Proteion-13mei-Panningen-Maikel-skewed.jpg
Proteion-13mei-Panningen-Maikel-voeten.jpg
Proteion-13mei-Panningen-Maikel-tafel.jpg
MindMix-zwakkepunten.jpg
MindMix-lekkerweertje.jpg
MindMix-gelijk.jpg
SK-viltje-2.jpg
Imagegroup-olifant-muis.png
Joep-LocalGames-schoolkarakters.jpg
DrawMyDay-boekie-martijn-website.png