top of page

Andermans werkZo door de jaren heen heb ik een hoop werk verzameld van kunstenaars, striptekenaars, professioneel dan wel hobbymatig, van mensen die ik bewonder en mij inspireren. Niet alleen vanwege hun werk, maar ook door wie ze zijn. Niet zo bewust als het hier nu staat... maar zo opsommend kwam ik wel tot de volgende conclusie:


Jullie werkt inspireert op vele vlakken. Laat mij dingen net even anders zien. Of juist even stil staan. Herinnert mij aan iets. Haalt mij even uit het moment. Of inspireert mij vurig om door te gaan.Hier een kleine snelle (en zeker niet volledige!) glimps uit mijn collectie:Via Pieter & Inge. Herinnert mij aan de kinderlijke speelse onderzoekingsdrift.


Sonya (?) herinnert mij aan mijn eigen eerste stapjes in tekenland. "Je kunt meer dan je denkt."


Mind My Mind - Tas die we ontvingen bij de premiere. Prachtig verhaal. Wereldwijd succes. Brech hielp mee met inkleuren. Trots om daar iets van te mogen meemaken destijds. Werken aan iets loont.


Maaike Hartjes. Vrij werk. Maar beter bekend van haar Instagram strips. Geen angst om te rekken aan alle grenzen en taboetjes. Go Maaike!


Links: Matt Baaij. Eeuwige enthousiasteling met een enorme drive voor zijn karakter BunBun. Rechts: een snelle schets van Diederik Grootjans.Roelien. Beginnend en groeiend als kool in haar eigen tekenland. Blijven fietsen!Spontaan toegestuurde tekening van de immer goedlachse Ben Westervoorde.Esther Aarts. Koniging van de grafische vlakken!Michiel. Inspirerende man met kennis op vele, vele vlakken.Diederik Grootjans. Toetsenist van de Nijmeegse kunst. Inspireert om eens goed te gaan zitten voor een mooie plaat.Kees de Boer. Jeugdheld. En een inpsiratie om me te blijven verbeteren met mijn tekenwerk.Mirjam van Gemert. Dan denk ik aan totale vrijheid. Spelen en weer kind mogen zijn.Willem van den Oever. Jaren geleden getroffen op een stripbeurs en ik zag talent zitten. Nu tekenaar bij o.a. Woezel en Pip! Supertof!

49 weergaven

Comments


bottom of page