top of page

MIK komt graag op nieuwe plekken

Met zijn tekenwerk verkent MIK graag de grenzen van het medium. Zo tekent hij LIVE op het podium met zijn bandje, maakt hij LIVE gedichten samen met Yildiz Gies en creëert hij nieuwe interactieve beeldverhalen op www.MIKBook.nl 

Lees hieronder meer over al zijn projecten. Een leuk idee voor een teken project? Mail eens!

IMG_4454_edited.jpg

MIKBook.nl

Muziek, gameplay en geluidseffecten, allemaal samen gebracht in één beeldverhaal. Dat is, in het 

kort: MIKBook. Een passie project van illustrator
Maikel Verkoelen. 

MIKBook is een online podium waarbij het lezen van langere beeldverhalen centraal staat. Iets wat lijkt op het spelen van een game, kijken naar een film en luisteren naar muziek, maar altijd een lees-ervaring blijft. Hoe dat er uit ziet?

Pak je tablet, ga naar MIKBook.nl en
ervaar het zelf! 

 

The
Square KEYS

Gijs Jacobs zingt en speelt voetdrum terwijl hij op zijn zelfgebouwde gitaar met dubbele hals speelt.
Sraar Schoth speelt bas en geeft de sound een solide ruggengraat. Ze spelen zompige blues in verschillende vormen. Slepende slidegitaar en krakende boogie. Vrolijke liederen en spooky songs. Originals en covers in een nieuw jasje. 

 

En MIK is hun live-kunstenaar. Consumeert de atmosfeer, de setting, de bezoekers en het moment. Hij maakt hier tekeningen van op viltjes die hij uitdeelt aan het publiek. Kom kijken en wie weet vang je ook een viltje! Met een afbeelding van jezelf! Een souvenier van een geslaagde avond!

close-up-tekenen_edited.jpg
17977191187861581.jpg

Vers geverfde
versjes

Samen met muzikante Yildiz Gies zitten we op de NYMA Makersmarkt. Na een kort interview maken we een LIVE bedacht en getekend gedicht voor je. Geprint terwijl je wacht. Een prachtig kado voor een naaste, jarige of iemand die even een steuntje in de rug nodig heeft.

Volg ons op Instagram voor nieuwe data van de NYMA Makersmarkt!

  • Instagram
The Square Keys

The IKEA 
Chronicles

De handleidingen van IKEA zijn wereld beroemd. En hebben zelfs al vele ontwerp prijzen mogen ontvangen vanwege hun heldere beeldtaal. Hoe sommige figuren echter zijn afgebeeld is natuurlijk goud voor een striptekenaar. En zo ook voor MIK! 

Op een gegeven moment mateloos populair en MIK's brievenbus werd bedolven onder oude IKEA handleidingen. Helaas allemaal onder copyright van IKEA dus er mocht geen boekje van komen.

Maar vrij om HIER online te bekijken en om te grinniken.

IMG_0203_edited.jpg
MIK-op-de-Kaaij-tekenclub.jpg

Drink and 
draw
nijmegen

Naast tekenen vind MIK het ook leuk om te KLETSEN over tekenen. Samen met Like-minded people komen we elke woensdag avond bij elkaar. Drinken we een biertje en tekenen we in een schetsblok of spontaan op een bierviltje. De woensdag erop treffen we weer. Maar dan, om met net wat meer focus, model te tekenen. Elkaar en met een thema. Leuk, leerzaam en lekker sociaal. Aan te raden voor elk niveau tekenaar! Lijkt het je leuk om ook eens langs te komen? Mail MIK!

THANK
YOUPAPER.

Het kost veel tijd. Het is niet makkelijk. En met Ai in opkomst, waarom zou je überhaupt nog gaan leren tekenen? In deze Blog onderzoekt MIK hoe tekenen zijn leven heeft beïnvloed en waarom hij denkt dat tekenen belangrijker is dan ooit!
 
Lees hoe MIK 40 jaar aan teken-ervaringen terugkoppelt naar het echte leven met de unieke blik van een echt stripfiguur.

13640745_10208879470957953_7948266975160241782_o.jpg

VRIJ WERK.

En er is meer. Want als MIK niet aan het tekenen is, tekent hij graag nog even door. Maar dan werkend aan zijn eigen ideeën, studerend op nieuwe stijlen, technieken en verhalen.

 

Of gewoon voor de lol.

 

Hieronder een overzicht uit eigen werk.

bottom of page